Scroll to top
Contact
Maria-Theresiastraat 123
BE-3000 Leuven
contact@whocares.be
Tel: +32 496 80 71 17‬
Ondernemingsnummer:
0745683738

RPR Ondernemingsrechtbank
Leuven

Sociaal ondernemen, hoe doe je dat?

Hoe zal u de volgende jaren de missie van uw waardegedreven organisatie waarmaken? De tijd is voorbij dat de rechtsvorm (vzw) volstond om u te legitimeren als ‘waardegedreven’. U zal vanaf 1 januari 2020 moeten aantonen dat u effectief uw winst consequent investeert in betere zorg en dienstverlening, onder meer aan de hand van een ‘code van goed bestuur’.

De overheid doet ook steeds meer appel op het ‘ondernemerschap’ van uw voorziening en diensten. Dat gebeurt door nieuwe, meer vraaggestuurde financieringssystemen, door u meer af te rekenen op resultaat en kwaliteit, door activiteiten te benchmarken, door erkenning en financiering te koppelen aan samenwerking en netwerken, enz. En dus wordt u geconfronteerd met tal van strategische vraagstukken. Alleen al het zoeken naar de juiste schaal voor het uitoefenen van uw activiteiten, is geen eenvoudige oefening. Niet alleen zijn er bestuurlijke issues, maar ook juridisch en arbeidsrechtelijk, financieel en fiscaal moeten de zaken soliede en consistent zijn. WhoCares!? kan u helpen in het uitwerken van aangepaste modellen en praktijken.

WhoCares?! maakt gebruik van cookies voor het goed functioneren van de website.