Scroll to top
Contact
Maria-Theresiastraat 123
BE-3000 Leuven
contact@whocares.be
Tel: +32 496 80 71 17‬
Ondernemingsnummer:
0745683738

RPR Ondernemingsrechtbank
Leuven

Van cure naar care: wat betekent dat voor uw organisatie?

Vermaatschappelijking van de zorg is één van de meest fundamentele bewegingen in de zorg- en welzijnssector. Of het nu gaat om ondersteuning van mensen met een beperking, chronische (psychiatrische) zorg of ouderenzorg: kwaliteitsvolle zorg is er in toenemende mate op gericht om de kwetsbare persoon maximaal te laten participeren aan de samenleving. Naar zoveel mogelijk genormaliseerd wonen en zorg en ondersteuning thuis. Naar herstellen en creëren van sociale netwerken rond de persoon. Dat vraagt verregaande intersectorale samenwerking en aandacht voor continuïteit.

Kwaliteitsvolle zorg
is er in toenemende mate op gericht
om de kwetsbare persoon maximaal
te laten participeren aan de samenleving.

Voor u als zorgaanbieder is dat een immense uitdaging. Hoe doet uw organisatie appel op de brede samenleving om die aansluiting te maken? Hoe ontstaat voor uw doelgroepen toegang tot aangepast werk of zinvolle dagbesteding? Hoe verzekert u hen van mobiliteit? Van toegang tot aangepaste huisvesting of een volwaardig sociaal-cultureel leven? Hoe zorgt u voor een ‘warme’ overdracht als andere organisaties de zorg overnemen?

Dat alles vraagt nieuwe competenties, nieuwe schalen, nieuwe capaciteiten. Bovendien zijn diverse overheden betrokken, met eigen regelgeving en financieringssystemen. De consultants van WhoCares hebben een jarenlange ervaring om die wending van cure naar care in te zetten.

WhoCares?! maakt gebruik van cookies voor het goed functioneren van de website.