Asster is ontstaan uit de fusie tussen Psychiatrisch Ziekenhuis Sancta Maria en Psychiatrisch centrum Ziekeren in Sint-Truiden, met een sterke verbondenheid met het Limburgs zorglandschap en het Provincialaat der Broeders van Liefde.

 

Onder Asster werd ook het project Halmaalhuis opgericht, na een oproep van de Vlaamse Overheid voor het indienen van projecten om het tekort aan huisartsen op te vangen. Het Halmaalhuis richt zich op alle burgers van de wijk en naar mensen met een ernstige langdurige kwetsbaarheid in het bijzonder.

Asster vzw

Voor het psychiatrisch ziekenhuis Asster in Sint-Truiden ontwierpen we nieuwe opnameprocessen, in samenwerking met het Nederlandse service design bedrijf Panton. Momenteel begeleiden we ook de implementatie van de nieuwe opnameprocessen.

 

Als penhouder van het Halmaalhuis als “Brede Eerstelijnspraktijk” draagt WhoCares? enerzijds bij in de strategische coördinatie, en anderzijds in de praktijk met de uitbouw en werking van een breed eerstelijns zorgteam.

 

In opdracht van Asster coacht WhoCares? het team van het Halmaalhuis om binnen de Sint-Truidense regio de samenwerking tussen zorgverleners en welzijnsprofessionals uit de eerste en tweede lijn te organiseren waarbij somatische en geestelijke gezondheid hand in hand gaan.

WhoCares? geïntegreerde zorg en welzijn experts

Kan je ook onze hulp gebruiken bij een traject?

WhoCares? staat voor je klaar. Samen pakken we jouw uitdagingen aan!

>>

>>

Asster vzw